iPad Pro 12.9″

Upoznaj novi iPad Pro.

Izaberi

iPad Pro 12.9″ (Generacija 5) spec:

 • 9” inča Liquid Retina XDR displej
 • 128BG, 256GB, 512GB, 1TB, 2TB kapacitet memorije
 • Wi-Fi ili Wi-Fi + Cellular
 • Space Gray, Silver
 • Face ID
 • Apple M1 čip sa novom generacijom Neural Engine-a
 • 12MP Wide i 10MP Ultra Wide kamere
 • TrueDepth kamera sa 12MP Ultra Wide prednjom kamerom
 • LiDAR Skener
 • 5G
 • Podržava Magic Keyboard, Smart Folio i Bluetooth tastature

USB-C konektor sa podrškom za Thunderbolt/USB 4

iPad Pro 11″ (Generacija 3) spec:

 • 11” inča Liquid Retina displej
 • 128BG, 256GB, 512GB, 1TB, 2TB kapacitet memorije
 • Wi-Fi ili Wi-Fi + Cellular
 • Space Gray, Silver
 • Face ID
 • Apple M1 čip sa novom generacijom Neural Engine-a
 • 12MP Wide i 10MP Ultra Wide kamere
 • TrueDepth kamera sa 12MP Ultra Wide prednjom kamerom
 • LiDAR Skener
 • 5G
 • Podržava Magic Keyboard, Smart Folio i Bluetooth tastature
 • USB-C konektor sa podrškom za Thunderbolt/USB 4

Super pojačan sa Apple M1 čipom

Neverovatne performanse.

XDR. Liquid Retina do ekstrema.

Superbrze mobilne brzine podataka.

Vrhunsko iPad iskustvo. Sada sa revolucionarnim performansama M1, XDR ekranom koji oduzima dah i brzom 5G bežičnom mrežom. Vežite se.

M1 čip

Sa M1, iPad Pro je najbrži uređaj ove vrste. Dizajniran je tako da u potpunosti iskoristi performanse sledećeg nivoa i prilagođene tehnologije poput naprednog procesora slikovnih signala i objedinjene memorijske arhitekture M1. I sa neverovatnom efikasnošću napajanja M1, iPad Pro je i dalje tanak i lagan sa celodnevnim vekom trajanja baterije, čineći ga podjednako prenosivim i snažnim.

Brže performanse i grafika.

Osmojezgreni procesor M1 pruža do 50 posto brže performanse. A M1 ima 8-jezgreni GPU u svojoj klasi, pružajući do 40 posto brže grafičke performanse iPad Pro-u. Tako možete da pravite složene AR modele, igrate igre sa grafikom kvaliteta konzole i još mnogo toga.

12,9” Liquid Retina XDR ekran.

Najbolji i najsvetliji.

Izuzetni dinamički opseg dolazi do iPad Pro-a od 12,9 inča. Tečni Retina XDR ekran pruža stvarne detalje sa odnosom kontrasta od 1.000.000:1, odličan za gledanje i uređivanje HDR fotografija i video zapisa ili uživanje u omiljenim filmovima i TV emisijama . Takođe poseduje prekrasnih 1000 nita osvetljenosti celog ekrana i 1600 nita vrhunske osvetljenosti. I napredne tehnologije prikaza kao što su P3 široka boja, True Tone i ProMotion.

Mini-LED.

Da bismo postigli izuzetno visoku osvetljenost, koristili smo niz LED dioda na celoj zadnjoj strani ekrana. Da bismo ih uklopili u neverovatno tanak iPad Pro, koristili smo mini-LED-ove dizajnirane po meri koji su 120 puta manji od prethodne generacije. A prilagođeni optički filmovi i difjuzeri efikasnije mešaju svetlost kako bi se uklopili u dizajn tanak samo 6,4 mm.

Lokalne zone zatamnjenja.

Preko 10.000 mini-LED dioda je grupisano u više od 2500 lokalnih zona zatamnjenja. U zavisnosti od sadržaja, osvetljenost u svakoj zoni može se precizno podesiti da bi se postigao zapanjujući odnos kontrasta od 1.000.000:1. Čak i najdetaljniji HDR sadržaj sa najfinijim spektakularnim detaljima – poput galaksija i eksplozija akcionih filmova – verniji su životu nego ikad.

11” Liquid Retina ekran.

Pikel-savršena prenosivost.

Lako za oči. Jednostavan za nošenje. Ekran Liquid Retina na 11-inčnom iPad Pro uređaju nije samo predivan i prenosiv, već sadrži i neverovatno napredne tehnologije. Poput ProMotion-a, True Tone-a, široke boje P3 i izuzetno niske refleksije, zbog čega sve deluje odzivno i izgleda zapanjujuće.

5G i Wi-Fi.

Brzi prijatelji.

Izvanredno brza veza. iPad je uvek bio jedinstveno prenosiv sa superbrzim Wi-Fi i mobilnim opcijama. Sada sa 5G mogućnostima možete da se povežete na najbrže bežične mreže kada je potrebno da preuzmete datoteke, strimujete filmove, sarađujete sa kolegama i prenosite sadržaj u pokretu. A iPad Pro ima najviše 5G opsega od bilo kojeg uređaja te vrste – tako da može dobiti 5G na više mesta.

Wi-Fi 6.

Brze bežične konekcije ključne su za obavljanje poslova. Uz Wi-Fi 6, budite uvereni da imate najbrži Wi-Fi dostupan.

Kamere.

Za ovo ćete želeti da uključite svoj video.

Ultra široka kamera sa Center Stage-om. iPad Pro ima novu ultra široku kameru sa senzorom od 12MP i vidnim poljem od 122 stepena, što ga čini savršenim za FaceTime i novu funkciju Center Stage. Odlično je i za epske selfije u Portrait režimu. I radi sa TrueDepth kamerom za sigurno otključavanje iPad Pro-a pomoću Face ID-a.

Center Stage.

Potpuno novi Center Stage koristi ultra široku kameru i mašinsko učenje kako bi promenila način na koji učestvujete u video pozivima. Kako se krećete, automatski se okreće kako biste bili centrirani u kadru. Kada se drugi pridruže pozivu ili ga napuste, prikaz se proširuje ili uvećava. Center Stage radi sa FaceTime-om i drugim aplikacijama za video konferencije za još zanimljivije iskustvo.

Profesionalne kamere.

Široke i ultra široke kamere pomažu vam u snimanju savršenih fotografija ili video zapisa, ili čak u postavljanju uređaja za snimanje filmova sa više kamera. A sa moćnijim ISP-om u čipu M1, iPad Pro sada ima Smart HDR 3.

LiDAR.

LiDAR skener meri koliko je vremena potrebno svetlosti da se odbije od objekata, tako da može da napravi mapu dubine bilo kog prostora u kome se nalazite i otključa sva moguća AR iskustva. I radi sa moćnim ISP-om za preciznije fokusiranje slika i video zapisa u uslovima slabog osvetljenja i skraćivanje vremena snimanja.

Thunderbolt.

Ulaz koja je spreman za akciju.

Za moćne kreativne poslove. Sada je uz Thunderbolt ovo najbrži, najsvestraniji port ikad na iPadu. Radi sa postojećim USB ‑ C konektorima i otvara opsežni ekosistem dodatne opreme visokih performansi za iPad Pro – poput brze spoljne memorije, ekrana i priključnih stanica. Prenesite ogromne datoteke ili čak iskoristite Pro Display XDR u punoj rezoluciji od 6K.

Magic Keyboard. Apple Pencil.

Beskrajne mogućnosti.

Profesionalni dodatci.

Apple Pencil, Magic Keyboard i Smart Keyboard Folio otvaraju još više načina za korišćenje iPad Pro-a. Nacrtajte remek-delo, pravite beleške ili izbacite poslovni plan. Ova svestrana dodatna oprema dizajnirana je da vaš rad i kreativnost podigne na viši nivo.

Apple Pencil.

Snagom Apple Pencil-a, iPad Pro se pretvara u platno za crtanje i najbolji svetski uređaj za vođenje beleški. Postavlja standard kako treba da se osećaju crtanje, obeležavanje dokumenata, pa čak i popunjavanje tekstualnih polja – intuitivno, precizno i magično.

Magic Keyboard.

Magic Keyboard odlikuje se iskustvom brzog kucanja i ugrađenim trackpadom koji vam daje nove načine rada sa iPadOS-om. Tako možete da napišete roman, izradite seminarski rad ili prelistate prijemno sanduče. A pomoću tastera sa pozadinskim osvetljenjem možete obaviti stvari u bilo kom osvetljenju.

Sada u dve boje. Izaberite između crne i bele u obe veličine Magic Keyboard-a.

iPadOS.

Glatki operativni sistem.

Jednostavan za korišćenje. Jedinstven za iPad. iPadOS se temelji na istoj moćnoj osnovi kao i iOS, dok nudi različita iskustva dizajnirana za mogućnosti iPad-a. Multitask bez napora dodirom ili navigacija sistemom pomoću dodirne podloge. A sa iPadOS 14 možete da radite još više, poput kopiranja i lepljenja rukom pisanih beleški kao teksta i pisanja u bilo koje tekstualno polje pomoću Scribble-a.

Još više razloga da se odlučite za Pro.

Thunderbolt ima propusni opseg od 40 Gbps za povezivanje na ekrane, diskove i još mnogo toga.

Pet mikrofona studijskog kvaliteta snimaju sjajan zvuk kad snimate video, pravite muziku i još mnogo toga.

Zvuk sa četiri zvučnika pruža zvuk sličan pozorištu i podršku za Dolbi Atmos.

Nova konfiguracija od 2 TB nudi više prostora za skladištenje aplikacija i sadržaja.

Preko 1 milion aplikacija u App Store-u samo za iPad.