MacBook Air
MacBook Air
MacBook Air 2019
MacBook Air 2019
MacBook Pro
MacBook Pro
Mac mini
Mac mini
iMac
iMac

iPad pro

MacBook Air 13" Retina

Opet lakši. Opet bolji.


Tastatura:
Odaberite memoriju:
Odaberite boju:
  • space
  • silver
  • gold

182,890.00 RSD U Korpu

Novi, tanji i lakši MacBook Air ima prelep Retina ekran, Touch ID, tastaturu najnovije generacije i Force Touch trackpad. Njegovo legendarno kućište napravljeno je od 100% recikliranog aluminijuma, što ga čini najzelenijim Mac računarom ikad. Zahvaljujući celodnevnom trajanju baterije, MacBook Air je tvoj savršen prenosni računar.
MacAir2018

Opet lakši. Opet bolji.


Najpopularniji Mac će te naterati te da se ponovo zaljubiš u njega. Dostupan u Silver, Space Gray i Gold boji, novi, tanji i lakši MacBook Air ima prelep Retina ekran, Touch ID, tastaturu najnovije generacije i Force Touch trackpad. Njegovo legendarno kućište napravljeno je od 100% recikliranog aluminijuma, što ga čini najzelenijim Mac računarom ikad.1 Zahvaljujući celodnevnom trajanju baterije, MacBook Air je tvoj savršen prenosni računar.


Retina ekran
Velika premijera
četiri miliona piksela.
MacAir2018
Uz četiri puta više piksela od HD ekrana, ono što vidiš na ekranu je bukvalno zapanjujuće. Slike su još detaljnije i realističnije. Tekst je toliko oštar i jasan da ti se čini kao da dokumenta, mejlove i web stranice čitaš sa papira. Uz 48% više boja nego kod prethodne generacije, sve što vidiš je bogatije i živopisnije. Staklo ekrana prostire se do same ivice kućišta, što ivice čini 50% tanjim nego pre. Tako da se možeš fokusirati samo na ono što ti je na ekranu. I u tome ćeš zaista uživati.
13,3 inča
Retina ekran visoke rezolucije
48%
više boja od prethodne generacije

MacAir2018 Kristalno čist tekst


Touch ID Tvoj otisak prsta je tvoja lozinka.
Napredna sigurnost i praktičnost Touch ID-a sada su ugrađene i u MacBook Air. Samo stavi prst na Touch ID senzor i — u trenu — tvoj Mac se otključava. Pomoću otiska prsta takođe možeš brzo pristupiti zaključanim dokumentima, beleškama i postavkama sistema, bez unošenja još jedne lozinke.
MacAir2018 Brzo otključaj svoj Mac bez upisivanja lozinke
MacAir2018 U trenu proveri autentičnost dokumenata zaštićenih lozinkom


Apple T2 Security chip
MacBook Air ima Apple T2 Security Chip — drugu generaciju silikonskog čipa za Mac računare, koje je Apple posebno dizajnirao u svrhu dodatne sigurnosti. Kad upotrebiš Touch ID da otključaš svoj Mac ili proveriš autentičnost dokumenata, tvoji podaci ostaju sigurni. A uz paralelno šifrovanje podataka, svi tvoji podaci sačuvani na SSD-u, se automatski i u potpunosti čuvaju od neželjenih pogleda.
MacAir2018


Tastatura Redizajnirana od A do Š.
MacAir2018
MacBook Air-ova tastatura najnovije generacije sadrži Apple "butterfly" mehanizam koji omogućava četiri puta veću stabilnost tastera od tradicionalnog "scissor" mehanizma, veću brzinu odgovora i udobnije kucanje. Tasteri imaju pojedinačno pozadinsko LED osvetljenje sa senzorom okolnog svetla, što ti pomaže pri kucanju u slabo osvetljenom okruženju.
MacAir2018 Precizniji, stabilniji tasteriForce Touch Trackpad Force Touch trackpad ti omogućava različite načine interakcije sa Mac-om na osnovu suptilnih razlika u pritisku. Gde god da klikneš na trackpad-u, imaćeš preciznu kontrolu i ujednačen odgovor, kao i dovoljno prostora za Multi-Touch pokrete poput spajanja prstiju i zumiranja.
MacAir2018 Više prostora za Multi-Touch pokrete


MacAir2018
Performanse
Celodnevni višenamenski prenosni računar.

Iako je težak samo 1,25 kg, novi MacBook Air nije slab. Procesor Intel Core i5 osme generacije spreman je za sve tvoje dnevne aktivnosti, od čitanja mailova i surfovanja internetom, pa do pravljenja Keynote prezentacija ili montiranja video snimaka u iMovie aplikaciji. Do 16 GB memorije dovoljno je za neometan rad, čak i kad je otvoreno više aplikacija, dok ti SSD prostor za čuvanje podataka do 1,5 TB omogućava pokretanje aplikacija u trenu i pruža puno prostora za sva tvoja dokumenta, fotografije i video snimke.
Do
16 GB
memorije
Do
1,5 TB
SSD prostora za čuvanje podataka
1,25 kg
lagan
MacAir2018 Procesor Intel Core i5 8. generacije
MacAir2018 Najnaprednije bežične tehnologije: 802.11ac Wi‑Fi i Bluetooth 4.2
Samo
15,6 mm
tanak

MacAir2018
Vek trajanja baterije
Sa baterijom koja traje do 12 sati, tvoj MacBook Air ima snage za ceo dan. Proveravaj mejlove, surfuj internetom, kupuj online, pravi dokumenta, gledaj video snimke, pravi komplikovane tabele — i sve to bez priključivanja na struju. Letiš preko Atlantika? Spremi filmove, jer je MacBook Air spreman za reprodukciju i do 13 sati — non-stop.
Thunderbolt 3 Jedan za sve. Puta dva.


MacAir2018 Thunderbolt 3 je kombinacija visoke propusne moći i velike svestranosti industrijskog standarda USB‑C u jednom zajedničkom univerzalnom priključku — a MacBook Air ih ima dva. Thunderbolt 3 integriše prenos podataka, punjenje i video izlaz u jedan priključak, što pruža propusnu moć do 40 Gb/s, dvostruko veću od Thunderbolta 2. Postojeće uređaje možeš spojiti pomoću kabla ili adaptera. Osim toga, Thunderbolt 3 isti je sa svih strana, pa će se savršeno povezati kako god ga okreneš.


Zvučnici i kamera Jasno i glasno. MacAir2018
Uz najnovije tehnike obrade i uređivanja zvuka, MacBook Air zvuči bolje nego ikad pre. Stereo zvučnici daju dvostruko jači bas i 25% su glasniji od prethodne generacije. Širi stereo stvara očaravajući audio doživljaj pri slušanju muzike ili gledanju filmova. FaceTime kamera visoke rezolucije omogućava tvojim prijateljima i članovima porodice da te vide kristalno jasno. Kombinacija tri mikrofona preciznije beleži tvoj glas prilikom FaceTime poziva ili diktiranja.
MacAir2018 2x jači bas za puniji zvuk većeg raspona
25% glasniji od prethodne generacije
MacAir2018 Kombinacija od tri mikrofona preciznije beleži tvoj glas
MacAir2018 FaceTime HD kamera za pojedinačne ili grupne pozive
macOS
Jednostavno moćan.
MacAir2018
macOS je pokretačka snaga svakog Mac računara. Sa njim možeš raditi stvari koje bi ti s drugim računarima bile nezamislive. To je zato što je macOS osmišljen upravo za hardver na kom radi — i obrnuto. macOS Mojave donosi inovativne novosti inspirisane iskustvom najnaprednijih korisnika, ali prilagođene svima.

  • Tvrdnja o recikliranom materijalu odnosi se na kućište, a zasnovana je na ispitivanju koje je sproveo UL LLC.
  • Testiranje je izvršio Apple u oktobru 2018. na MacBook Air sistemima sa 2-jezgrenim procesorom Intel Core i5 radnog takta 1,6 GHz, 8 GB RAM-a i SSD-om od 256 GB. Testom bežičnog povezivanja na internet meri se vek trajanja baterije pri bežičnom pretraživanju 25 popularnih internet stranica uz osvetljenost ekrana postavljenu na 12 klikova od nule ili 75%. Testiranjem reprodukcije iTunes filmova meri se vek trajanja baterije pri reprodukciji HD sadržaja od 1080p uz svetlinu ekrana postavljenu na 12 klikova od nule ili 75 %. Testom u stanju mirovanja meri se vek trajanja baterije tako da se sistem, spojen na bežičnu mrežu i prijavljen na iCloud nalog, te sa svim podešavanjima sistema na predefinisanim vrednostima, pusti u stanje mirovanja sa otvorenim aplikacijama Safari i Mail. Vek trajanja baterije razlikuje se obzirom na način upotrebe i konfiguraciju. Dodatne informacije potraži na www.apple.com/batteries.
  • Ukupne emisije gasova od 176 kg CO2e zasnovane su na proceni životnog veka trajanja.